Táborový jídelníček (2.)

Autor: JiHo <jiho@jitrnizeme.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 29. 04. 2004

Druhá část jídelníčku. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Přejeme vám dobrou chuť.

Úterý

Snídaně - Rýžová kaše

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Rýže natural

90,0

314,0

6,03

0,45

79,31

Kozinky

15,0

45,0

0,45

0,23

10,8

Přírodní cukr

5,0

15,0

 

3,19

 

Kokos

10,0

68,7

0,89

6,7

1,61

Kondenzované mléko

20,0

32,0

1,66

1,8

2,4

Ovoce

40,0

22,0

0,28

0,12

4,0

Celkem

 

496,7

9,31

9,30

102,02

Oběd - Guláš ze sojových kostek

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Sojové kostky

30,0

104,1

10,77

6,18

8,97

Celozrnná mouka

16,0

57,0

1,7

0,46

11,42

Rajský protlak

5,0

5,0

0,18

 

1,12

Sůl

2,5

 

 

 

 

Česněk

0,8

 

 

 

 

Paprika mletá

1,3

3,18

0,04

0,18

0,37

Paprika sterilní

6,0

16,08

0,92

0,68

3,42

Sojová omáčka

5,0

 

 

 

 

Pečivo

150,0

384,0

9,3

1,5

8235

Olej

2,5

21,73

 

246

 

Rosovické koření

0,5

 

 

 

 

Voda

 

 

 

 

 

Celkem

 

591,09

2291

11,46

107,65

Večeře - Kedlubnové brambory s tvarohem

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Brambory

200,0

166,0

4,8,0

0,6

37,2

Kedlubny

100,0

25,0

L6

0,2

4,6

 

80,0

104,0

19,4

0,3

6,0

Zelenina

100,0

30,0

1S

0,2

6,0

Olej

5,0

43,4

 

4,9

 

Lněné semínko, zelenina, natě

 

 

 

 

 

Celkem

 

368,4

27,3

6,2

52,6

Úterý celkem

1456,19

59,52

26,96

262,27

 

Snídaně: Rýžová kaše

Rýži řádně promyjeme a namočíme na 12 hodin. Vaříme ji ve vodě (1:3) se špetkou soli a kořením na kaši. Po uvaření vmícháme rozinky (krátce spařené), pomletý kokos, přírodní cukr a kondenzované mléko. Při podávání sypeme skořicí.

Oběd: Guláš ze sojových kostek

Sojové kostky namočíme (nejlépe přes noc) do osolené vody. Potom uvaříme do měkka. Zahustíme opraženou celozrnnou moukou a nakonec přidáme koření, česnek a olej.

Večeře: Kedlubnové brambory s tvarohem

Brambory uvaříme ve slupce a po oloupání rozmačkáme. Kedlubny nakrájíme na kostečky a opečeme s olejem a kmínem na plechu nebo pánvi. Takto upravené kedlubny smícháme s bramborami a podáváme se syrovou zeleninou a míchaným tvarohem ochuceným zelenou natí, kari kořením apod.