Snídaně - Pohanková pomazánka
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Pohanková krupice |
20,0 |
65,4 |
2,34 |
0,58 |
14,0 |
Rajský protlak |
6,8 |
6,0 |
0,22 |
|
1,34 |
Kečup |
6,0 |
4,2 |
0,14 |
0,03 |
0,89 |
Sojová omáčka |
0,8 |
|
|
|
|
Sůl |
0,15 |
|
295 |
|
|
Olej |
3,0 |
26,1 |
|
295 |
|
Cukr přírodní |
0,8 |
3,06 |
|
0,8 |
|
Zelenina |
100,0 |
30,0 |
1,5 |
0,2 |
6,0 |
Pečivo |
120,0 |
307,2 |
7,44 |
1,2 |
65,88 |
Lněné semínko |
1,5 |
9,0 |
|
0,5 |
1,0 |
Česnek |
0,1 |
|
|
|
|
Celkem |
|
450,96 |
11,64 |
5,46 |
89,91 |
Oběd - Brambory s karotkou, hráškem a lepkem
|
gramy |
kcai |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Brambory |
300,0 |
249,0 |
7,2 |
0,9 |
55,8 |
Hrášek s karotkou |
75,0 |
67,5 |
5,0 |
0,4 |
15,2 |
Kondenzované mléko |
20,0 |
32,0 |
1,6 |
1,8 |
2,0 |
Celozrnná mouka |
10,0 |
35,6 |
1,06 |
0,29 |
7,14 |
Přírodní cukr |
20 |
7,66 |
|
1,99 |
|
Máslo |
5,0 |
35,84 |
|
4,05 |
|
Lepek |
15,0 |
54,0 |
120 |
|
|
|
20 |
17,38 |
|
1,96 |
|
Kmín, sůl, citron, lněné semínko, sojová omáčka |
|
|
|
|
|
Celkem |
|
498,98 |
26,86 |
9,40 |
8213 |
Večeře - Ovocná polévka a Jáhlový nákyp
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Polévka: Ovoce |
60,0 |
33,0 |
0,42 |
0,18 |
6,0 |
Přírodní cukr |
20,0 |
76,6 |
|
19,90 |
|
Agar |
5,0 |
|
|
|
|
Nákyp: Jáhly |
80,0 |
284,8 |
8,48 |
232 |
57,12 |
Ovoce |
60,0 |
33,0 |
0,42 |
0,18 |
6,0 |
Přírodní cukr |
10,0 |
38,3 |
|
9,95 |
|
Rozinky |
20,0 |
60,0 |
0,6 |
0,3 |
14,4 |
Ořechy |
10,0 |
29,2 |
0,68 |
29 |
0,7 |
Celkem |
|
5549 |
10,6 |
5,88 |
114,7 |
Středa celkem |
1504,66 |
49,1 |
20,74 |
286,16 |
|
Snídaně Pohanková pomazánka
Pohankovou krupici uvaříme na hustou kaši, přidáme ostatní koření a pochutiny. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Oběd: Brambory s karotkou, hráškem a lepkem
Na malé kostičky pokrájíme karotku, smícháme s hráškem a dusíme. Podušenou zeleninu zalijeme teplou vodou a zahustíme opraženou moukou. Dochutíme kondenzovaným mlékem, přírodním cukrem, máslem a citronem.
Jako přílohu podáváme uvařené brambory s kmínem a lepkem, který nejdříve uvaříme, pokrájíme na malé kostky a ještě podusíme na trošce oleje s kmínem, sojovou omáčkou a lněným semínkem.
Večeře: Ovocná polévka a jáhlový nákyp
Polévka - podusíme ovoce s kořením, smícháme s přírodním cukrem a uvařeným agarem. Krátce povaříme.
Jáhlový nákyp - nejdříve jáhly 3x spaříme a potom vaříme asi 1/2 hodiny (dle množství), aby nebyly rozvařené. Na vymazaný plech dáme vrstvu uvařených jáhlí a na ně vrstvu postrouhaných jablek smíchaných s přírodním cukrem, rozinkami, ořechy a posypeme skořicí. Horní vrstvu utvoříme zbytkem uvařených jáhlí. Pečeme asi 1/2 hodiny při teplotě 150 - 170 °C.