Kedlubnový salát

Autor: Ivana Paukertová <ipaukertova@volny.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 29. 01. 2007

Saláty jsou zdravé a dýňový olej také.



1 velká kedlubna, malá mrkev nebo půlka větší, kousek petržele, kousek celeru, ředkvičky, půlka okurky, sůl, olej, dýňový olej.

Kedlubnu, mrkev, petržel a celer nastrouháme na větším struhadle, ředkvičky a okurku nakrájíme na menší kousky. Osolíme, přidáme olej a dýňový olej, necháme 15 minut uležet v chladnu, servírujeme. Dají se přidat i další druhy zeleniny, jako paprika, rajče, trocha syrového zelí nakrájená na proužky, syrová cibule na kostičky, pažitka, naťová cibulka (co je doma). Hlavní ale musí zůstat kedlubna. Podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům nebo samostatně. Foto viz zapečené cukety s kapustičkami (na talíři jako příloha).