Trojsýrová žemlovka

Autor: Ivana Paukertová <ipaukertova@volny.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 27. 01. 2007

Našla jsem další způsob jak naložit se starým pečivem.



Veka, tři nebo čtyři druhy sýra v celkové váze asi 600 g (eidam, uzený sýr, niva, čedar, blaťácké zlato), 3 vajíčka, 250 ml mléka, sůl, koření podle chuti (špetka pepře, staročeské koření, grilovací koření).

Do vymazaného pekáče naskládáme plátky veky v jedné vrstvě, posypeme směsí sýrů nastrouhaných nebo nakrájených na tenké plátky a postup několikrát opakujeme. Průběžně kořeníme a je-li to nutné, solíme. Nahoře má být veka. Vejce rozšleháme v mléce a zalijeme, necháme ještě asi 20 minut uležet. Pak upečeme.