Tomášův lančmít v sýru

Autor: Ivana Paukertová <ipaukertova@volny.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 13. 03. 2007

Patří mezi recepty, kterým říkám "lety do mezizemí", neboť je silně netradiční. Nemasožravci mohou zkusit totéž s tofu.



1 konzerva lančmítu

4 lžičky rybízové zavařeniny

40 kuliček naloženého zeleného pepře

3 vejce

30 dkg eidamu

mandarinka nebo mandarinkový kompot na ozdobu

tuk na smažení

Lančmít rozřízneme na čtyři stejně tlusté plátky a do každého uděláme nožem kapsu. Kapsu namažeme zavařeninou a vložíme 10 kuliček zeleného pepře. Kapsu spíchneme párátky a obalíme v těstíčku. Těstíčko: vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem. Smažíme ve vysoké vrstvě tuku. Hotové porce ozdobíme mandarinkou a petrželkou.