Komínský plněný lančmít

Autor: Ivana Paukertová <ipaukertova@volny.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 15. 03. 2007

Nemasožravci mohou nahradit lančmít dvěma plátky tofu a vynechat salám, popravdě řečeno jsem to ještě nezkoušela.



1 konzerva lančmítu

8 tenkých plátků sýra

12-16 plátků poličanu (nebo herkulesu)

půlka zelené a půlka červené papriky (masité)

2 vejce

strouhanka, tuk na smažení

Lančmít rozřízneme na čtyři stejně tlusté plátky a do každého uděláme nožem kapsu. Kapsu naplníme dvěma plátky sýra, třemi nebo čtyřmi plátky poličanu a kousky papriky. Zručnější kuchaři mohou vše nakrájet na kousky (ale plní se to většinou hůř, záleží na kvalitě konzervy). Kapsu spíchneme párátky a obalíme ve vajíčku a pak ve strouhance. Smažíme ve vysoké vrstvě tuku.