Šalamoun

Autor: Ivana Paukertová <ipaukertova@volny.cz>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 04. 05. 2007

Recept na vynikající koláč.



1 Hera

2 sklenice pískového cukru

2 lžíce (a víc) kakaa

2 lžíce (a víc) rumu

2 sklenice polohrubé mouky

4 vejce

1 prášek do pečiva

 

Do hrnku dáme Heru (případně jiný tuk), cukr, kakao, rum a sklenici studené vody. Dáme na sporák, vše rozpustíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí promícháme a odlijeme jednu sklenici směsi pro pozdější použití. Do zbytku vmícháme mouku předem promíchanou s práškem do pečiva a vajíčka. Směs ihned nalijeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Po upečení povrch okamžitě (důležité) rovnoměrně polijeme uschovanou směsí ze sklenice a posypeme strouhaným kokosem.