Vltavínové recepty

Autor: Převzato <@>, Téma: Kuchařské recepty, Vydáno dne: 19. 08. 2008

Několik receptů z Vltavínu. Přejeme dobrou chuť!



Trojhránky ve vinném těstíčku
1 Sedlčanský Vltavín
1/2 dl vína (bílé, červené)
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
olej na smažení
sůl
Připravíme si vinné těstíčko, ve kterém namáčíme výseče Vltavínu, a poté sýr smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborem. Přelijeme dresinkem nebo tatarskou omáčkou.
 
Těstovinový salát Vltavín
Pro 2 osoby:
150 g těstovin
2 rajčata
1 kapie nebo čerstvá paprika
1 Sedlčanský Vltavín
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
bílý pepř, sůl, petrželka
Uvařené těstoviny propláchneme, zakapeme olivovým olejem, do misky nakrájíme rajče, kapii, cibuli, přimícháme těstoviny a nahrubo nastrouhaný Vltavín. Spojíme dresinkem připraveným z hořčice, olivového oleje, bílého pepře a soli. Vše promícháme a posypeme kudrnkou.
 
Pikantní Vltavín
1 Sedlčanský Vltavín
1 Lučina
vlašské ořechy
oregano, sůl, česnek
Sýr svisle rozkrojíme, oba půlkruhy vydlabeme tak, abychom neporušili tvar. Získanou hmotu utřeme s jednou kostkou lučiny, přidáme lžíci nastrouhaných vlašských ořechů, špetku soli, oregano podle chuti, nasekaný česnek (nejméně 3 stroužky). Promícháme a plníme vydlabaný Vltavín, jehož obě půlky slepíme k sobě a zabalíme do alobalu. V chladu necháme nejméně čtyři dny uležet. Podáváme krájený, například k vínu.
 
Gratinovaná jablka
Pro 10 osob:
10 jablek
5 Sedlčanských Vltavínů
0,5 l vody
250 g cukru
citrónová šťáva, olej nebo máslo
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrojíme na polovinu. Z vody, cukru a citrónové šťávy připravíme cukerný roztok, v němž upravujeme jablka. Krátce podusíme. Pak jablka z roztoku vyjmeme, vložíme je do tukem vymazané žáruvzdorné mísy, poklademe je Vltavínem nakrájeným na plátky a rychle zapečeme. Podáváme s pečivem, obkládáme šunkou, syrovou zeleninou, zeleninovým salátem.
 
Převzato z http://www.blankaf.estranky.cz