Hlávkový salát s jitrocelem

Autor: Převzato <@>, Téma: Recepty z planých rostlin, Vydáno dne: 30. 08. 2008

Recept na letní salát.



Hlávkový salát s jitrocelem

1 hlávka salátu, 1 šálek mladých lístků jitrocele kopinatého nebo většího, 1 cibule, 2 lžíce strouhaného křenu, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 šálek smetany, sůl, citrónová šťáva, špetka čerstvého rdesna peprníku nebo saturejky.

Salát dobře omyjeme, jitrocel přelijeme na cedníku vroucí vodou. Salát natrháme nebo nakrájíme nadrobno, cibuli a jitrocel jemně nasekáme. Promícháme s křenem, smetanou, podle chuti osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, dochutíme drcenými sušenými bylinkami. Povrch posypeme drobně nakrájeným vajíčkem, krátce vychladíme a podáváme s tmavým chlebem.

Převzato z http://www.blankaf.estranky.cz