Pondělí s makrobiotikou

Autor: Karel Vebr <@>, Téma: Inzerce, Vydáno dne: 21. 10. 2013

      Přestože se dnes všude užívá slov zdravá výživa ve všech pádech, vesměs nevíme, co si vlastně pod tímto slovním spojením máme představit.V knihkupectvích sice najdeme kuchařské i naučné knihy plné receptů na zdravou výživu, ale předkládají se nám zde vzájemně si odporující informace. Knihy však mají jedno společné – ve všech se dočteme, že jimi propagovaná výživa je zdravá.


      Bohužel za zdravou výživu jsou dnes vydáványprokazatelně škodlivé potraviny, obsahující chemické látky a bílý rafinovaný cukr. Když tuto myšlenku dovedeme ad absurdum, celou řadu nemocí můžeme označit za nemoci ze „zdravé výživy“ – viz televizní reklamy na „zdravé svačinky pro děti“ a na druhé straně přibývající dětský diabetes. Co je tedy správně? Dělit stravu na rostlinnou a živočišnou? Syrovou a vařenou? Stravovat se podle krevních skupin? Vařit podle televizních pořadů s herci a zpěváky? Nebo vařit zdravá jídla pro zdravý sex?
Mnozí lidé s nadějí, že kupují zdraví, ve velkém nakupují cizokrajné ovoce, rychlené zeleniny, předražené stoprocentně účinné potravní doplňky. Vůbec se nezajímají o to, kde ovoce dozrálo, zda v přírodě nebo v dozrávacích halách, zda zelenina je z přírodního prostředí, nebo z továrních skleníkových hal a zda je potrava dnes vůbec schopná dát lidem energii a odolnost vůči nemocem. Měli bychom si včas uvědomit, že zelenina pěstovaná ve skleníku nám nemůže dát jinou energii než zase jen pro život ve skleníku.
     Kde tedy najít řešení? Vaření podle ročních období, vaření pro jednotlivé orgány, vaření ze surovin, které vyrostly do padesáti kilometrů od místa našeho bydliště, vaření z BIO surovin. Utopie? Ne, záchrana. Jako preventivní a léčebná strava pro pět skupin párových orgánů, které jsou od jara do zimy během jednotlivých měsíců dobře ovlivnitelné a léčitelné stravou. Dokonalý systém tansformace energií a souvislostí, který tady fungoval po tisíce let. Jen my se ho znovu od základu učíme…
     Ucelenou odpověď můžete najít v programovém bloku PONDĚLÍ S MAKROBIOTIKOU, který se koná v rámci festivalu MILUJ SVŮJ ŽIVOTv gymnázium Omská, Omská 1300, Praha 10 Vršovice.

Tyto programy se konají v pondělí 28.10.2013 (v učebně v přízemí) a jsou ZDARMA.

Můžete zde navštívit:

11.00 – 12.45  Tři hlavní kroky správné makrobiotiky Ota Reiss                          

13.00 – 14.45   Stravujeme se dle ročních období  Dagmar Lužná

15.00 -  17.00   Domácí léčebné prostředky Anna Vomáčková DiS.

 

MAKROBIOTICKÉ OBČERSTVENÍ 28. i 29.10.2013 zajišťuje Paní Dýně - Dýňová polévka, falešná bramboračka, seitan ve smetanové omáčce se zelím s jáhlovými knedlíky, boloňská omáčka s tempehem, žitné kváskové zeláky, karbanátky, slané koláče s tofu, pirohy či suši,  čaj bancha, zázvorový čaj nebo obilná káva, kváskový perník, povidlové a makové šátečky, sezamky, jablkový řez…Pro děti budou připravené krémy a nepečený jáhlový dezert…..

Pokud máte zajímavý výrobek nebo službu týkající se makrobiotiky, kontaktujte nás: 608 377 573, ano@ezotera.cz. Prezentace je zdarma. 

Program dalších programových bloků (Úterý pro RODIČE s DĚTMI, MODEROVANÁ BESEDA na téma DOMÁCÍ PORODYve středu)  a program celé akce najdete na www.ezotera.cz/ano

 V pondělí a úterý funguje na akci DĚTSKÝ KOUTEK,  kde je zdarma zajištěno hlídání dětí od 10.00 do 18.00 hod.