Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 30. 11. 2021     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
Karel Čapek:
Pravými otci zákonů jsou darebáci, ne právníci.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Párové duše
(01. 02. 2019, 2929x)
Co se děje kolem nás?
(03. 12. 2018, 2037x)
Celý svět pohlédne vzhůru
(02. 12. 2018, 1924x)
Shrnutí toho, co je
(16. 01. 2019, 1842x)
Věřte
(09. 01. 2019, 1822x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Kuchařské recepty

* Barbařiny domácí hořčice


Ivana Paukertová - Kuchařské recepty - 30. 01. 2007 (22511 přečtení)

Několik originálních receptů na domácí hořčici od Australanky Barbary Beckettové.



Ostrá medová hořčice

půl hrnku semínek černé hořčice (Brassica nigra), půl hrnku medu, 3 lžíce vinného octa

Hořčici rozdrtíme na prášek. Med zahříváme, až změní barvu, přidáme hořčičný prášek a dobře mícháme. Přidáváme po částech ocet, až se vytvoří hladká pasta.

Sezamová hořčice

2/3 hrnku hořčičných semínek, 1 hrnku sezamových semínek, čajová lžička mořské soli, 1 a 1 hrnku neslazeného bílého hroznového džusu nebo vína

Přísady smícháme a necháme uležet 24 hodin. Pak rozmixujeme v mixeru, nahrubo. Uložíme do sklenic a necháme 2 týdny uzrát.

Sladká zázvorová hořčice

hrnek hořčičných semínek, 4 lžíce vinného octa, 1 lžičky chilli, 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce medu, půl lžičky soli. Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka.

Estragonová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati estragonu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Tymiánová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati tymiánu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Mátová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati máty nebo lžíce mátového prášku, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Rozmarýnová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati rozmarýnu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Bazalková hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička vinného octa

Vše smícháme na hladkou pastu.

Olivová hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 3 lžíce nasekaných oliv (zelených nebo černých), 1 lžička vinného octa

Vše smícháme na hladkou pastu.

Citrónová hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Vše smícháme na hladkou pastu.

Koprová hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 2 lžíce nasekaného kopru, 1 lžička vinného octa, lžička medu

Vše smícháme na hladkou pastu.

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Štrůdl z tvarohového těsta (04.09.2010)
Vegetariánské polévky (02.09.2010)
Recepty z Biozahrady (29.04.2010)
Sinice a řasy v potravě člověka - recepty (10.11.2009)
Jablečný dortík (18.11.2008)
Merlíkové bochánky (28.10.2008)
Hamu, papu - Kerkonošské kyselo (06.10.2008)
Saláty s ovocem (05.10.2008)
Zelená hořčice (02.10.2008)
Saláty pro masožravce (28.09.2008)
Saláty se sýrem (23.09.2008)
Zelné saláty (20.09.2008)
Letní zeleninové saláty (15.09.2008)
Čajová polévka (06.09.2008)
Hlávkový salát s jitrocelem (30.08.2008)
Vltavínové recepty (19.08.2008)
Hermelín a Vltavín pro masožravce (14.08.2008)
Hermelínové recepty (09.08.2008)
Grenadýrský pochod (28.07.2008)
Letní likéry Barbary Beckettové (25.07.2008)
Vaječná tlačenka (06.05.2008)
Obrácené koláče (05.05.2008)
Strouhaný tvarohový koláč (20.04.2008)
Slané koláče (12.12.2007)
Něco dobrého.. (11.12.2007)
Švestkové úlety (24.08.2007)
Další recepty z topinambur (21.08.2007)
Černý bez - bezinky (13.08.2007)
Nakládané ovoce (31.07.2007)
Brambory se zeleninou (23.07.2007)
Webmasterova pochoutka (21.07.2007)
Vietnamská polévka ze žlutých květů (01.07.2007)
Mu-sü-žou aneb nudličky s denivkou (02.06.2007)
Jarní recepty pro zdraví - černý bez (10.05.2007)
Šalamoun (04.05.2007)
Šoulet (27.04.2007)
Velikonoční nádivka Devatero sil (03.04.2007)
Pomazánka mňamka (25.03.2007)
Císařova pochoutka (20.03.2007)
Komínský plněný lančmít (15.03.2007)
Tomášův lančmít v sýru (13.03.2007)
Celerová polévka (07.03.2007)
Polévka z brambor (02.03.2007)
Jarní recepty pro zdraví – ptačinec žabinec (01.03.2007)
Špaldový pudink (20.02.2007)
Zeleninová krémová polévka (16.02.2007)
Ledvinky speciál (13.02.2007)
Maláí ze sójového masa (12.02.2007)
Kotlety s omítkou (10.02.2007)
Inspirace do kuchyně (04.02.2007)
Ořechová polévka (02.02.2007)
Orientální salát (01.02.2007)
Kedlubnový salát (29.01.2007)
Šípkový nápoj (28.01.2007)
Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob (27.01.2007)
Trojsýrová žemlovka (27.01.2007)
Rozbuchy (26.01.2007)
Zahradníkova pomsta a jiné česnekové pomazánky (25.01.2007)
Zelerová polievka netradične (24.01.2007)
Kuře na zelí (24.01.2007)
Jablkový závin od Marie (21.01.2007)
Zapečené cukety s kapustičkami (19.01.2007)
Ovesné cukroví (17.12.2006)
Pudinkové dortíčky (16.12.2006)
Sojové maso na karí (06.11.2006)
Banánové opojení (02.11.2006)
Sójové maso 2. (02.06.2006)
Sojové maso (31.05.2006)
Kuchařka z Hydeparku (16.03.2006)
Jamajská banánová kaše (28.12.2005)
Ital recepty (2.) (15.12.2005)
Ital is Vital (13.12.2005)
Ital recepty (1.) (13.12.2005)
Jamajské kokosové bonbóny (08.12.2005)
Jamajský mrkvový koláč (01.12.2005)
Řasy Kombu, Nori, Arame a Wakame (05.09.2005)
Řasy potravinou (02.09.2005)
Táborový jídelníček (5.) (04.05.2004)
Táborový jídelníček (4.) (02.05.2004)
Táborový jídelníček (3.) (30.04.2004)
Táborový jídelníček (2.) (29.04.2004)
Táborový jídelníček (1.) (27.04.2004)
Pracovní postupy při přípravě zdravé výživy (24.11.2003)
Vegetariánský jídelníček (10.11.2003)
[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasů: 2] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 1 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Sdružení za obnovu národní suverenitykulatý roh

Kudy z krize


kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
23. 11. 2021:

Vojenský analytik Jaroslav Štefec: "Evropa se chová naprosto nelogicky a pod tlakem Spojených států se energeticky čím dál více odřezává od Ruské federace. Snaží se vytvořit podmínky, za kterých by v podstatě donutila Rusko, aby buď výrazně omezilo, nebo ukončilo dodávky energetických zdrojů do států Evropské unie. Podle mého názoru proto, aby mohlo vedení Evropské unie začít tvrdit, že problémy, které vznikly v souvislosti s energiemi, s nedostatkem plynu, s nedostatkem paliv a výhledově i s problémy kolem jaderné energie, jsou čistě vinou Ruské federace.
Budou to chtít svést na Rusko, které tlačí do situace, kdy mu v určitém momentu nic jiného nezbude, než se začít chovat racionálně a ukázat, že plnění dohod za každou cenu, když do vás kopou, nemusí být nutně atributem, který by platil na mezinárodním poli.
"

Celý článek...


21. 11. 2021:

Profesor RNDr. Ivo T. Budil, Ph.D., DSc.: "Jestliže se představitelé nastupující vlády velmi ostře a nekompromisně po celou dobu pandemie vymezovali vůči opatřením zaváděným odcházející vládou a nejevili nejmenší snahu o kooperaci a vstřícnost, je jasné, že míra komunikace a porozumění mezi nimi bude minimální. Jak záhy nová vláda pocítí, byla to velmi neprozřetelná a krátkozraká politika, která se obrátí proti ní samotné. Ukazuje se, že právě sestavená vláda nemá žádný konkrétní plán a bude improvizovat. Není ji třeba litovat, je pouze škoda, že to bude stát další životy a zdraví našich občanů..."

Celý článek...


17. 11. 2021:

Sociolog profesor Jan Keller: "Jakmile se situace z jakéhokoliv důvodu vyhrotí, politici se stanou bezmocní, rozhodovat začnou generálové. NATO a v jeho závěsu Evropská unie dělají vše pro to, aby k tomu došlo v Rusku. Blíží se Vánoce, v televizi se budou vysílat sváteční pohádky. Snad dají i Šíleně smutnou princeznu. Tam je hezky vyloženo, jak vznikají války, na které vždycky doplácejí především ti v podhradí. Kupodivu bez ohledu na to, kterou ze stran volili."

Celý článek...


16. 11. 2021:

Vidlák: "...Tož tak milí rusobijci. Mluvíte o zvěrstvech Rudé armády, stavíte pomníky náckům a zatím konta v našich bankách pěkně odtékají tam někam za Bajkal. Správný pražský kavárník si musí povinně odplivnout kdykoliv slyší slovo Putin a český politik musí povinně ničit diplomatické vztahy s Ruskem, ale ono je to úplně jedno. Kdo na to má, ten už je tam za Moskvou pěkně zaháčkovaný. A nemá žádné obavy ze své investice. Tahle to je. I kdybyste se uvztekali a zrušili všechny ruské válečné hroby, tak se nic nezmění.  Protože stabilní podnikatelské prostředí a předvídatelná vstřícná politika je v Rusku a ne v Bruseli."

Celý článek...


10. 11. 2021:

Docent Radim Valenčík: "Úspora úředníků začíná zvýšením počtu ministerstev. Je to cesta… Do pekel...
Je to spíše pátá kolona než pětikoalice. Mám dojem, že jejich „PATŘÍME NA ZÁPAD“ znamená „PATŘÍME ZÁPADU“, protože JE koupili a ONI nás prodali...
"

Celý článek...




WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.3a - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!