 | Náhodný citát |  |
Karel Kryl: 1. Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce.
2. Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.
3. Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.
4. Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.
5. Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. |
 | Hlavní menu |  |
 | Přehled rubrik |  |
 | Nejčtenější |  |
 | Počasí, Slunce, Luna |  |
Solar X-rays:

Geomagnetic Field:
|
 | O Jitřní zemi |  |
 ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl. Jitřní země byla založena na podzim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jóga, witchcraft (wicca), kult Bohyně, posvátná sexualita a tantra, mystika, New Age, šamanismus ale také třeba zdravá výživa, vegetariánství, léčivé rostliny a ekologie.
|
|
|
Dva recepty z kopřiv
Od čtenáře (forum.jitrnizeme.cz) - Recepty z planých rostlin - 22. 08. 2010 (9034 přečtení)
Kopřivy jsou sice všude, ale sbírejme je raději na čistších místech. Nejlepší jsou mladé. Kopřivová polévka
Čerstvě nasbírané kopřivy, krátce spařit vroucí vodou a vzápětí je zchladit studenou vodou (ztratí tak tu štiplavost kyseliny mravenčí - mám ten dojem). Natrhat je na menší kousky, nebo keramickým nožem nakrájet (aby moc nepřišly do styku s kovem). No a to je základ polívky pak se přidá všechno co je doma k mání: třeba opražený ovesný vločky, kořenová zelenina, brambory, ochutí se kmínem, solí a třeba vegetou a může se to zahustit cibulovou jíškou ...
Kopřivový špenát
Ten samý postup s kopřivama, pak hodit na cibulku s trochou olivového oleje, přidat smetanu, může se vajíčkem zahustit, ochutit solí a nakonec dát prolisovaný česnek k tomu brambory a třeba ochucený seitan, nebo různě upravený šmakoun. Těch kopřiv je třeba hodně, když to má být pořádná špenátová porce.
Zulu
Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na
Celý článek |
Zpět |
Komentářů: 0 |

Komentovat článek
Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.
|
|
 | Sdružení za obnovu národní suverenity |  |
 | Přihlášený čtenář |  |
 | Aktuality |  |
Vzhledem současné situaci pozastaveno
Aischylos: „První obětí každé války je pravda.“ |
|