Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 07. 10. 2022     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
Bertrand Russell, matematik, nositel Nobelovy ceny:
Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Odpočítávání se rozběhlo
(01. 03. 2021, 2062x)
Láska je prvotní
(26. 11. 2019, 1708x)
Spaste sami sebe, mějte víru
(19. 11. 2019, 1612x)
Čas odevzdání
(28. 10. 2019, 1531x)
Tato doba, tento čas
(24. 10. 2019, 1462x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Recepty čtenářů

* Čatní - několik receptů


Od čtenáře (Fórum JZ) - Recepty čtenářů - 13. 10. 2010 (14531 přečtení)

Vegetariánské variace na orientální kuchyni.


Jablečné čat. s hrozinkami

250 g nezralých nebo kyselých jablek, 80 g hrozinek, malá cibulka, lžíce kečupu, 20 g práškového cukru, 1/4 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky hřebíčku, 1/2 lžičky chilli, šťáva ze 2 citrónů, sůl

postup:

jablka oloupáme a vyjádříme, cibulku nasekáme, vše spolu vložíme do kastrolu a pomalu dusíme až z toho pasta.

Jablečné čat. s cibulí

1 kg jablek, 250 g cibule, 2 stroužky česneku, 200 g práškového cukru, lžička chilli, 1/4 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 4 lžíce hrozinec, šálek octu

postup:

oloupaná jablka nakrájíme, uvaříme ve vodě s cukrem a octem do měkka. Pak přidáme ostatní přísady a necháme bublat ještě asi 1/2 hodiny.

Jablečné čat. po drávidsku

4 velká nezralá jablka, menší cibule, 4 lžíce kokosu, lžička chilli, 6 lžic mléka, citrón, sůl

postup:

kokos namočíme v mléce. V malém množství vody rozpustíme sůl a na půl hodinku tam naložíme oloupaná a nastrouhaná jablka. Rozemletou cibuli a ostatní přísady smícháme s jablky, zalejeme kokosovým mlékem a ochutíme šťávou. Povaříme do zhoustnutí.

Švestkové čatní

500 g švestek, 4 stoužky česneku, lžíce zázvoru, lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce chilli, 500 g práškového cukru, šálek octa, sůl

postup:

utřeme česnek v hmoždíři utlučeme semínko, vypeckujeme švestky, vše spolu za stálého míchání vaříme.

Angreštové čatní

250 g angreštu, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce chilli, 1/2 lžičky hořčičného semínka, lžička práškového cukru, lžíce hrozinek, citrón, sůl

postup:

na másle trochu opražíme angrešt a vyjmeme. Pak pražíme semínko, přidáme angrešt a všechny ostatní přísady a ochutíme citrónovou šťávou.

Zeleninové čatní

400 g rajčat, 400 g paprikových lusků, 8 cibulí, 400 g práškového cukru, 2 lžíce tlučeného hřebíčku, lžíce skořice, 1/2 litru octa, dost soli

postup:

nakrájíme rajčata, papriky a cibuli, pořádně je prosolíme a necháme přes noc odpočinout. Pak přidáme všechny ostatní přísady a na mírném plameni necháme probublávat dokud není nutno podlévat. Vychladlé plníme do sklenic.

Rajčatové čatní

4 větší rajčata, cibule, 2 feferonky, práškový cukr, sůl, citrón

postup:

Rajčata spaříme a oloupeme. Rozmačkáme je vidličkou. Vmícháme k nim nasekanou cibulku a feferonky, ochutíme solí a cukrem.

Zdravotní čatní (na žaludek, srdce, krevní oběh)

65 g česneku, 65 g hrozinek, 65 g medu, lžíce octa

postup:

vše rozetřeme dohromady. Směs se užívá po lžičkách 7 dní, pak se týden vynechá a opět se užívá dalších 7 dní.

Zulu
Fórum JZ
 

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Omáčky, placičky, čaj (17.10.2010)
Přílohy (08.10.2010)
Dva recepty z luštěnin (06.10.2010)
Několik zeleninových receptů (25.09.2010)
Pár bramborových receptů (22.09.2010)
Andin míchaný salát (24.08.2010)
Dva recepty z kopřiv (22.08.2010)
Brokolicové kroketky se sýrem (21.08.2010)
[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 0 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Sdružení za obnovu národní suverenitykulatý roh

Kudy z krize


kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
Vzhledem současné situaci pozastaveno


Aischylos:
„První obětí každé války je pravda.“


WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.3a - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!