Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 25. 05. 2020     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
G. Lichtenberg:
Nejlépe poznáme člověka podle vtipu, nad kterým se pohoršil.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Aktuální stav
(12. 01. 2018, 2404x)
Naslouchejte si každou vteřinou
(02. 11. 2017, 2375x)
Svět se mění
(19. 11. 2017, 2338x)
Nejsme připraveni
(27. 09. 2017, 2248x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh
 
Předpověď pro ČR 1.den title= Předpověď pro ČR 2.den Předpověď pro ČR 3.den
 

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Kuchařské recepty

* Barbařiny domácí hořčice


Ivana Paukertová - Kuchařské recepty - 30. 01. 2007 (20835 přečtení)

Několik originálních receptů na domácí hořčici od Australanky Barbary Beckettové.



Ostrá medová hořčice

půl hrnku semínek černé hořčice (Brassica nigra), půl hrnku medu, 3 lžíce vinného octa

Hořčici rozdrtíme na prášek. Med zahříváme, až změní barvu, přidáme hořčičný prášek a dobře mícháme. Přidáváme po částech ocet, až se vytvoří hladká pasta.

Sezamová hořčice

2/3 hrnku hořčičných semínek, 1 hrnku sezamových semínek, čajová lžička mořské soli, 1 a 1 hrnku neslazeného bílého hroznového džusu nebo vína

Přísady smícháme a necháme uležet 24 hodin. Pak rozmixujeme v mixeru, nahrubo. Uložíme do sklenic a necháme 2 týdny uzrát.

Sladká zázvorová hořčice

hrnek hořčičných semínek, 4 lžíce vinného octa, 1 lžičky chilli, 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce medu, půl lžičky soli. Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka.

Estragonová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati estragonu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Tymiánová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati tymiánu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Mátová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati máty nebo lžíce mátového prášku, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Rozmarýnová hořčice

1 a 1 hrnku žlutých hořčičných semínek, 1 hrnek bílého vinného octa, 2 lžíce nakrájené nati rozmarýnu, 1 hrnek olivového oleje, 2 lžíce cukru

Hořčičné semínko rozdrtíme a necháme namočené v octě 12 hodin. Rozmixujeme dohladka, naplníme do sterilizovaných sklenic a necháme 14 dní uzrát.

Bazalková hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička vinného octa

Vše smícháme na hladkou pastu.

Olivová hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 3 lžíce nasekaných oliv (zelených nebo černých), 1 lžička vinného octa

Vše smícháme na hladkou pastu.

Citrónová hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Vše smícháme na hladkou pastu.

Koprová hořčice

půl hrnku dijon hořčice, 2 lžíce nasekaného kopru, 1 lžička vinného octa, lžička medu

Vše smícháme na hladkou pastu.

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Štrůdl z tvarohového těsta (04.09.2010)
Vegetariánské polévky (02.09.2010)
Recepty z Biozahrady (29.04.2010)
Sinice a řasy v potravě člověka - recepty (10.11.2009)
Jablečný dortík (18.11.2008)
Merlíkové bochánky (28.10.2008)
Hamu, papu - Kerkonošské kyselo (06.10.2008)
Saláty s ovocem (05.10.2008)
Zelená hořčice (02.10.2008)
Saláty pro masožravce (28.09.2008)
Saláty se sýrem (23.09.2008)
Zelné saláty (20.09.2008)
Letní zeleninové saláty (15.09.2008)
Čajová polévka (06.09.2008)
Hlávkový salát s jitrocelem (30.08.2008)
Vltavínové recepty (19.08.2008)
Hermelín a Vltavín pro masožravce (14.08.2008)
Hermelínové recepty (09.08.2008)
Grenadýrský pochod (28.07.2008)
Letní likéry Barbary Beckettové (25.07.2008)
Vaječná tlačenka (06.05.2008)
Obrácené koláče (05.05.2008)
Strouhaný tvarohový koláč (20.04.2008)
Slané koláče (12.12.2007)
Něco dobrého.. (11.12.2007)
Švestkové úlety (24.08.2007)
Další recepty z topinambur (21.08.2007)
Černý bez - bezinky (13.08.2007)
Nakládané ovoce (31.07.2007)
Brambory se zeleninou (23.07.2007)
Webmasterova pochoutka (21.07.2007)
Vietnamská polévka ze žlutých květů (01.07.2007)
Mu-sü-žou aneb nudličky s denivkou (02.06.2007)
Jarní recepty pro zdraví - černý bez (10.05.2007)
Šalamoun (04.05.2007)
Šoulet (27.04.2007)
Velikonoční nádivka Devatero sil (03.04.2007)
Pomazánka mňamka (25.03.2007)
Císařova pochoutka (20.03.2007)
Komínský plněný lančmít (15.03.2007)
Tomášův lančmít v sýru (13.03.2007)
Celerová polévka (07.03.2007)
Polévka z brambor (02.03.2007)
Jarní recepty pro zdraví – ptačinec žabinec (01.03.2007)
Špaldový pudink (20.02.2007)
Zeleninová krémová polévka (16.02.2007)
Ledvinky speciál (13.02.2007)
Maláí ze sójového masa (12.02.2007)
Kotlety s omítkou (10.02.2007)
Inspirace do kuchyně (04.02.2007)
Ořechová polévka (02.02.2007)
Orientální salát (01.02.2007)
Kedlubnový salát (29.01.2007)
Šípkový nápoj (28.01.2007)
Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob (27.01.2007)
Trojsýrová žemlovka (27.01.2007)
Rozbuchy (26.01.2007)
Zahradníkova pomsta a jiné česnekové pomazánky (25.01.2007)
Zelerová polievka netradične (24.01.2007)
Kuře na zelí (24.01.2007)
Jablkový závin od Marie (21.01.2007)
Zapečené cukety s kapustičkami (19.01.2007)
Ovesné cukroví (17.12.2006)
Pudinkové dortíčky (16.12.2006)
Sojové maso na karí (06.11.2006)
Banánové opojení (02.11.2006)
Sójové maso 2. (02.06.2006)
Sojové maso (31.05.2006)
Kuchařka z Hydeparku (16.03.2006)
Jamajská banánová kaše (28.12.2005)
Ital recepty (2.) (15.12.2005)
Ital is Vital (13.12.2005)
Ital recepty (1.) (13.12.2005)
Jamajské kokosové bonbóny (08.12.2005)
Jamajský mrkvový koláč (01.12.2005)
Řasy Kombu, Nori, Arame a Wakame (05.09.2005)
Řasy potravinou (02.09.2005)
Táborový jídelníček (5.) (04.05.2004)
Táborový jídelníček (4.) (02.05.2004)
Táborový jídelníček (3.) (30.04.2004)
Táborový jídelníček (2.) (29.04.2004)
Táborový jídelníček (1.) (27.04.2004)
Pracovní postupy při přípravě zdravé výživy (24.11.2003)
Vegetariánský jídelníček (10.11.2003)
[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasů: 2] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 1 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
23. 05. 2020:

Režisér Zdeněk Troška: "Byli jsme zemědělskou velmocí, naprosto soběstačnou a navíc jsme ještě spoustu úrody vyváželi. Ať to bylo v rostlinné či živočišné výrobě. Každý řekne – proč máme draze dovážet brambory, mrkev, zelí či obilí ze zahraničí, když si můžeme vypěstovat svoje? Proč brambory ze Španělska? Proč mrkev z Itálie? A za jaké ceny? Před třemi týdny jsem se nestačil divit ve volyňském COOPu ceně za žlutou papriku... 172,90 korun! A dneska květák za stovku a bakelitová rajčata za dvě stě? Myslíte, že to běžný občan na vesnici či v maloměstě koupí?"

Celý článek...


06. 05. 2020:

Profesor Milan Zelený: " Jen malá Česká republika má přes 250 registrovaných stran a hnutí; rozpolcenost, nenávist a nespolupráce jsou markantní...
Není nic naivnějšího než „Ekonomická diplomacie“ politického pózování, domluv, vydírání a rozdrcení toho, co nám všem dnes chybí nejvíce: spolupráce – ne „spoluprátse“ – na globální úrovni.
"

Celý článek...


06. 05. 2020:

Europoslanec a generálmajor Hynek Blaško (SPD): "To jsou lidé (starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS), pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (za TOP 09) - pozn. red.), kterým se říká „užiteční idioti“, protože vším, co dělají, se ukazují jen jako nastrčené figury, které sice mají svůj vlastní náhled, ale že jsou řízeni někým zcela úplně jiným, v jehož zájmu a žoldu tito tři pracují..."

Celý článek...


03. 05. 2020:

Trump zahájil vyšetřování Fauciho kvůli nelegálnímu financování výzkumu koronaviru. Na území USA probíhal výzkum, ve kterém se nebezpečně experimentovalo s Korona virem. Virus byl geneticky upravován...
Aby Národní zdravotní institut USA mohl pokračovat v esperimentech s koronavirem po zákazu výzkumu v USA, tak výzkum přesunul do Číny! V roce 2015 Národní zdravotní institut, během Obamovy vlády pod vedením Fauciho daroval 3,7 milionu dolarů do čínského laboratoře ve Wuhanu...

Odkaz na video s Trumpovým prohlášením přeložené do slovenštiny najdete zde.

Celý článek...


02. 05. 2020:

Ladislav Petráš: "Tak nám tady už několik týdnů pobíhá ruský diplomat s jedem v kufru", řekl O. Kundra Švejkovi, který si mazal kolena opodeldokem, aby do nich nedostal ten koronavir, co prej obíhá světem. A představte si, že chce otrávit ty naše statečné chlapce, kteří se přesně v duchu prohlášení EU o významu evropské paměti pro budoucnost Evropy pustili do boje s tou naší historickou zfalšovanou pamětí.
Tak nějak by možná Jaroslav Hašek komentoval nedávné události...
"

Celý článek...




WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.3a - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!