Vegetariánské variace na orientální kuchyni.
Dušená čočka
250 g čočky, cibule, 2 feferonky, lžička kmínu, lžička hořčičného semínka, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce másla, sůl, případně hrstka zelené petrželky
postup:
čočku nejdříve namočíme přes noc a v téže vodě ji potom uvaříme skoro do měkka. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme kmín a hořčičné semínko. Po chvíli přidáme čočku, zamícháme a vaříme dál. Pak mírně podlijeme a přiklopíme a dusíme asi 1/4 hod. Přidáme kokos, nasekané feferonky, zamícháme a posypeme petrželkou.
Fazolové karí
250 g fazolí, větší cibule, lžička kari, lžička zázvoru, chilli, 4 lžíce jogurtu, petrželková nať, 2 lžíce másla, sůl
postup:
podusíme fazole v mírně slané vodě. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme koření, sůl a jogurt a pražíme ještě 5 minut. Pak přidáme fazole, mírně podlejeme vodou v níž se dusily fazole a dále dusíme na mírném plameni až do měkka. Sypeme petrželkovou natí.
Zulu
Fórum JZ