Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 23. 01. 2022     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
Francouzský osvícený právník a spisovatel Françoise de Pitaval (*1673 - 1743):
Jakékoliv setkání s právem znamená katastrofu pro každého, ať je již vinen nebo ne.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Párové duše
(01. 02. 2019, 3102x)
Změna vede k osvobození
(22. 02. 2019, 1832x)
Rekapitulace
(14. 02. 2019, 1760x)
Život v přítomnosti
(30. 04. 2019, 1729x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Kuchařské recepty

* Hermelín a Vltavín pro masožravce


Převzato - Kuchařské recepty - 14. 08. 2008 (6746 přečtení)

Bezvadné recepty z oblíbených sýrů.



Povltavské kuře
Pro 4 osoby:
1 kuře
2 Sedlčanské Vltavíny
2 dl smetany
olej, česnek, sůl, pepř
Kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme a vložíme do pekáče. Na výpeku restujeme na plátky nakrájený česnek, zalijeme trochou vody a kuře přelijeme. Dusíme do poloměkka asi 30 minut. V míse smícháme dva nastrouhané Vltavíny, dvě deci smetany, promícháme a směsí přelijeme kuře, které necháme dopéct. Podáváme s brambory, s rýží a různými zeleninovými saláty.
 
Smažená cuketa s Vltavínem a šunkou
Pro 4 osoby:
2 cukety
3 Sedlčanské Vltavíny
300 g drůbeží šunky
strouhanka, hladká mouka
vejce, mléko, sůl, česnek
Cukety oloupeme, podélně je rozkrojíme a vydlabeme z nich jadýrka. Naplníme malými kousky Vltavínu, potřeme česnekem, posolíme, přikryjeme šunkou a obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
 
Hermelínový špíz
Pro2 osoby
2 Sedlčanské Hermelíny
2 menší cibulky
70 g salámu Herkules
3 vejce, hladká mouka, strouhanku na obalení
olej na smažení
Hermelín rozkrájíme na osm dílků. Přes každý dílek přeložíme plátek salámu a střídavě s cibulí napichujeme na špejli. Takto připravené špízy obalíme v trojobalu. Pozor, je nutné špízy obalit ve strouhance a vajíčku dvakrát – při smažení tak zabráníme vytékání sýra. Vložíme do rozpáleného tuku a rychle osmažíme. Vhodná příloha: opékané brambory a tatarská omáčka.
 
Sedlčanský tavený sýr
20 min, pro 2 osoby
3 Sedlčanské Hermelíny
100 g šunkového salámu
1 zelenou a 1 červenou papriku
sůl, pepř
Hermelín nakrájíme na kostičky, v troubě pozvolna roztavíme a necháme trochu vychladnout. Vmícháme nakrájený šunkový salám a na menší kousky nakrájenou zelenou i červenou papriku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do formy srnčího hřbetu, vyložené mikrotenovou folií, upěchujeme a necháme ztuhnout v chladu do druhého dne.
 
Grilované kuličky
Pro 4 osoby:
1/2 kg mletého masa
2 Sedlčanské Hermelíny
2 větší cibule
1 žemle
1/2 šálku mléka
100 g slaniny
2 vejce, olej,
grilovací koření, sůl a pepř
Mleté maso smícháme se žemlí máčenou v mléce, drobně rozkrájeným Hermelínem, žloutky, solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji prosetou strouhankou. Tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny na grilovací jehly. Sypeme grilovacím kořením, potíráme olejem a grilujeme.
 
Hermelín plněný houbami
4 Hermelíny
300 g hub
1 cibule
150 g šunky
sůl, pepř, petrželka
Smaženici (bez vajec) vkládáme do vydlabaného Hermelínu spolu sešunkou, vnitřkem Hermelínu a petrželkou. Dáme zapéct na cca 10 minut do trouby.
 
Kuřecí kapsa
Pro 2 osoby:
2 kuřecí prsíčka
100 g másla
4 plátky jablka
1 Sedlčanský Hermelín
1 cibule
sůl, pepř, sladká paprika
Prsíčka osolíme, opepříme, rozřízneme na 4 porce a pouze lehce naklepeme. V nejvyšší části masa nařízneme kapsu, do které vložíme plátek jablka a silnější plátek Hermelínu. Plátky pečeme v troubě na másle, v průběhu pečení posypeme maso na kolečka nakrájenou cibulí a sladkou paprikou.
Podáváme se steakovými bramborami a zeleninou.
 
Kuřecí prsíčka plněná Hermelínem a ořechy
4 kuřecí řízky
150 g Hermelínu
50 g vlašských ořechů
100 ml smetany na šlehání
sůl, olej, petrželka
Kuřecí řízky naklepeme, nařízneme na kapsy, do které vložíme Hermelín s nahrubo nasekanými ořechy. Spíchneme a opečeme. Maso vyjmeme ado výpeku nalijeme smetanu, dochutíme, krátce povaříme. Tímto přelijeme maso a posypeme petrželkou.
 
Kotlety sHermelínem
4 vepřové kotlety
1 hermelín
1 šlehačka
3 lžíce sojové omáčky
5 cl rumu nebo fernetu
hladká mouka
pepř, sůl, olej
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, poprášíme moukou a na oleji po obou stranách opečeme. Přendáme do zapékací misky a zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku a rum nebo fernet. Povrch posypeme na plátky nakrájeným hermelínem a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme s hranolky nebo s opékanými brambory.
 
Sedlčanský pstruh
Pro 4 osoby:
4 pstruzi
1 vejce
100 g hladké mouky
150 g drcených vlašských ořechů
1 dl suchého bílého vína
1 Sedlčanský Hermelín
sůl, bílý pepř, olej
Pstruhy vcelku obalíme v hladké mouce, namočíme v těstíčku, pečeme zprudka na oleji po obou stranách a zvolna dopékáme. Těstíčko se připraví z vejce, bílého vína, soli, bílého pepře, strouhaného Hermelínu a drcených vlašských ořechů.
 
Zapečený Hermelín s květákem
30 minut, pro 4 osoby
400 g květáku
2 Sedlčanské Hermelíny
150 g měkkého salámu
50 g másla
cibule, pažitka, 2 papriky
1,5 dl smetany
1 vejce
sůl, pepř
Uvařený květák nakrájíme na menší kousky, promícháme s drobně pokrájeným salámem, Hermelínem, nakrájenou cibulí a paprikou. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme sůl a pepř. Směs vložíme do zapékací misky vymazané máslem a zalijeme smetanou. Zvolna zapékáme. Podáváme s bramborem.
 
Papriky plněné Hermelínem
20 minut, pro 4 osoby
2 středně velké papriky
2 Sedlčanské Hermelíny
50 g šunkového salámu vcelku
1 malá cibule 1 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř
Na ozdobení: 1 Lučina, 4 listy hlávkového salátu, 2 rajčata
Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a promícháme. Směs necháme chvíli uležet v chladničce. Půlky paprik pak naplníme připravenou směsí a ozdobíme našlehanou lučinou. Připravené plněné lusky rozložíme na omyté a osušené listy salátu a ozdobíme nakrájenými rajčaty. Podáváme s celozrnným chlebem.
 

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Štrůdl z tvarohového těsta (04.09.2010)
Vegetariánské polévky (02.09.2010)
Recepty z Biozahrady (29.04.2010)
Sinice a řasy v potravě člověka - recepty (10.11.2009)
Jablečný dortík (18.11.2008)
Merlíkové bochánky (28.10.2008)
Hamu, papu - Kerkonošské kyselo (06.10.2008)
Saláty s ovocem (05.10.2008)
Zelená hořčice (02.10.2008)
Saláty pro masožravce (28.09.2008)
Saláty se sýrem (23.09.2008)
Zelné saláty (20.09.2008)
Letní zeleninové saláty (15.09.2008)
Čajová polévka (06.09.2008)
Hlávkový salát s jitrocelem (30.08.2008)
Vltavínové recepty (19.08.2008)
Hermelínové recepty (09.08.2008)
Grenadýrský pochod (28.07.2008)
Letní likéry Barbary Beckettové (25.07.2008)
Vaječná tlačenka (06.05.2008)
Obrácené koláče (05.05.2008)
Strouhaný tvarohový koláč (20.04.2008)
Slané koláče (12.12.2007)
Něco dobrého.. (11.12.2007)
Švestkové úlety (24.08.2007)
Další recepty z topinambur (21.08.2007)
Černý bez - bezinky (13.08.2007)
Nakládané ovoce (31.07.2007)
Brambory se zeleninou (23.07.2007)
Webmasterova pochoutka (21.07.2007)
Vietnamská polévka ze žlutých květů (01.07.2007)
Mu-sü-žou aneb nudličky s denivkou (02.06.2007)
Jarní recepty pro zdraví - černý bez (10.05.2007)
Šalamoun (04.05.2007)
Šoulet (27.04.2007)
Velikonoční nádivka Devatero sil (03.04.2007)
Pomazánka mňamka (25.03.2007)
Císařova pochoutka (20.03.2007)
Komínský plněný lančmít (15.03.2007)
Tomášův lančmít v sýru (13.03.2007)
Celerová polévka (07.03.2007)
Polévka z brambor (02.03.2007)
Jarní recepty pro zdraví – ptačinec žabinec (01.03.2007)
Špaldový pudink (20.02.2007)
Zeleninová krémová polévka (16.02.2007)
Ledvinky speciál (13.02.2007)
Maláí ze sójového masa (12.02.2007)
Kotlety s omítkou (10.02.2007)
Inspirace do kuchyně (04.02.2007)
Ořechová polévka (02.02.2007)
Orientální salát (01.02.2007)
Barbařiny domácí hořčice (30.01.2007)
Kedlubnový salát (29.01.2007)
Šípkový nápoj (28.01.2007)
Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob (27.01.2007)
Trojsýrová žemlovka (27.01.2007)
Rozbuchy (26.01.2007)
Zahradníkova pomsta a jiné česnekové pomazánky (25.01.2007)
Zelerová polievka netradične (24.01.2007)
Kuře na zelí (24.01.2007)
Jablkový závin od Marie (21.01.2007)
Zapečené cukety s kapustičkami (19.01.2007)
Ovesné cukroví (17.12.2006)
Pudinkové dortíčky (16.12.2006)
Sojové maso na karí (06.11.2006)
Banánové opojení (02.11.2006)
Sójové maso 2. (02.06.2006)
Sojové maso (31.05.2006)
Kuchařka z Hydeparku (16.03.2006)
Jamajská banánová kaše (28.12.2005)
Ital recepty (2.) (15.12.2005)
Ital is Vital (13.12.2005)
Ital recepty (1.) (13.12.2005)
Jamajské kokosové bonbóny (08.12.2005)
Jamajský mrkvový koláč (01.12.2005)
Řasy Kombu, Nori, Arame a Wakame (05.09.2005)
Řasy potravinou (02.09.2005)
Táborový jídelníček (5.) (04.05.2004)
Táborový jídelníček (4.) (02.05.2004)
Táborový jídelníček (3.) (30.04.2004)
Táborový jídelníček (2.) (29.04.2004)
Táborový jídelníček (1.) (27.04.2004)
Pracovní postupy při přípravě zdravé výživy (24.11.2003)
Vegetariánský jídelníček (10.11.2003)
[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 0 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Sdružení za obnovu národní suverenitykulatý roh

Kudy z krize


kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
16. 01. 2022:

Policista Tomáš Ježek: Jsme cenzurováni. Pozvali mě do ČT, udělali jsme dvacetiminutový rozhovor, a nakonec z toho odvysílali 10 vteřin, a to tak, aby to vypadalo, že nemám argumenty.

Celý článek...


09. 01. 2022:

Genmjr. v. v. Ing. Hynek Blaško: "...Je naprosto neuvěřitelné, že strana, která ve volbách, když se to rozpočítalo, získala asi 1,48 % hlasů celkového objemu hlasů těch, kdo volili slepenec Pirátů a Starostů, mají tři ministerstva. Kde to žijeme? Co to s námi hrají za hru? A tento pán (Lipavský) by byl schopen nás zavléct do válečného konfliktu raz dva. Jeho kecy jsou neuvěřitelné a on v nich pokračuje dál. My proti sobě potřebujeme štvát Rusko? My proti sobě potřebujeme štvát Čínu ještě více, než jsou naštvaní teď? V naší české zahraniční politice by měl nastoupit realismus, reálné vyhodnocení, analýza našich postojů, vztahů, a z toho by se mělo vycházet. Patříme na Západ? My jsme ve středu, nepatříme ani na Východ, ani na Západ – a toho, že jsme střed, bychom si měli být vědomi a podle toho postupovat..."

Celý článek...


09. 01. 2022:

Herec Ivan Vyskočil: "...když se jistá dáma z EU, také veleduch, rozepsala o zásadách korektní řeči v EU. Nepoužívat křestní jména, nepoužívat slovo Vánoce, nestavět jesličky atd. Scházelo už jen to, že v rámci nové doktríny by u jesliček, namísto Josefa a Marie, stáli dva teplí hoši jménem Tárik a Azíz. (Obávám se, že se takového doporučení ještě brzy dočkáme.) K tomu paní Langšádlová přispěchala s obhajobou, že to přece ještě není schválené. Místo aby řekla, že takovou kravinu snad nikdo nemůže ani vypustit z pusy, anebo aspoň mlčet! Né!! Cítila povinnost se zavděčit a přispěchala s obhajobou blbosti..."

Celý článek...


30. 12. 2021:

Ivan Hoffman: "Je zjevné, že většina občanů respektuje pandemická opatření ne proto, že by byla přesvědčena o jejich účinnosti a užitečnosti, ale proto, že nechce mít problémy.
A strach z represe je spolehlivým indikátorem nesvobody. Ptáte se mne na paralely, ale myslím, že musíme zmínit hlavně rozdíly. Na rozdíl od minulého režimu, kdy propaganda fungovala na úrovni lovců mamutů, představuje dnešní vymývání mozků úplně jiný civilizační level. Současný režim má k dispozici nevídané prostředky ke sledování občanů, monitorování jejich postojů.
Dnešní mocní disponují algoritmy, které umožňují cílenou adresnou manipulaci. Občan dnes také čelí nesrovnatelně silnějšímu ekonomickému tlaku, je zpravidla lapen do dluhové pasti, ze které není úniku. A zcela zásadní rozdíl je mezi někdejším zdravotnictvím, kterému šlo o vyléčení nemocného, a zdravotnictvím dnešním, byznysovým, ve kterém jde o vydělávání peněz léčením, a někdy dokonce pouhým předstíráním léčení, kdy uzdravený pacient, anebo nezaočkovaný člověk představuje ušlý zisk...
"

Celý článek...


25. 12. 2021:

Vidlák: "Tak jsem se včera dozvěděl, že máme křesťanskou vládu. Vzhledem k tomu, jak moc jsme ateistická země, tak se nám ke katolíkům hlásí sedm členů vlády, dokonce i ten Bartoš jakožto ultraliberál se hlásí k husitům a náš skvělý ministr zahraničí se hlásí ke starokatolíkům (a Hamásu)...
...Žijeme opravdu v hybridní době. Křesťanská vláda bude šetřit = bude se chovat asociálně a největší asociál bude muset být předseda KDU Jurečka jakožto ministr sociálních věcí. Starokatolík (a Hamásovec) bude bubnovat do války s Ruskem a říkat tomu mír, Husita a antifák v jednom bude adorovat ojrokomisařku, která se snaží zrušit slovo Vánoce, katolíci z TOPky budou horovat za přijetí muslimských migrantů, kteří se záhy začnou cítit uráženi křesťanskými symboly a Petr Fiala na to bude zírat jako na zjevení a později se bude tvářit jako Boží umučení...
"

Celý článek...




WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.3a - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!