Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 28. 03. 2024     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
G. B. Stern:
Jak optimisté, tak pesimisté jsou přínosem pro společnost. Optimisté vynalezli letadlo, pesimisté padák.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Základní kámen budoucnosti
(17. 06. 2021, 2053x)
Spojení s bytostmi Země
(29. 04. 2021, 1968x)
Vzkříšení víry a naděje
(05. 04. 2021, 1776x)
Trhliny v mlze
(30. 03. 2021, 1688x)
Důležitý mezník
(27. 05. 2021, 1570x)
Dveře do blízké budoucnosti
(16. 04. 2021, 1523x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Kuchařské recepty

* Hermelínové recepty


Převzato - Kuchařské recepty - 09. 08. 2008 (8821 přečtení)

Letní hermelínové recepty. Dobrou chuť!



Zapečené palačinky
Pro 4 osoby:
1/2 l mléka
5 vajec
1/4 kg hladké mouky
250 g špenátu
2 dl oleje
česnek
1 Sedlčanský Hermelín
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na ně plátky Hermelínu a zapečeme. Podáváme se zeleninovými saláty.
 
 
Žampiónové chuťovky
Pro 4 osoby:
20 kusů žampionů
4 Sedlčanské Hermelíny
máslo
pepř, petrželka
Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme. Podáváme posypané petrželkou.
 
 
Chuťovky
Hermelín rozpůlíme vodorovně, opatrně vydlabeme, vnitřek utřeme s máslem, česnekem a nasekanými vlašskými ořechy. Naplníme obě části, spojíme, přitiskneme a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme malé chuťovky.
 
 
Knedlíčky do polévky
42 g droždí
1 vejce
1 Sedlčanský Hermelín
česnek
strouhanka
Droždí rozpustíme na másle. Přidáme po vychladnutí vejce, strouhanku, nastrouhaný Hermelín a dle chuti česnek. Ze směsi tvoříme knedlíčky, které zavaříme do polévky.
 
 
Šumavské zapečenéfleky
40 min, pro 4 osoby
500 g širokých nudlí
3 vejce
3 Sedlčanské Hermelíny
300 g žampionů
1 cibule
300 g hlávkového zelí
1/8 l mléka
olej, sůl, pepř, kmín
Nudle uvaříme v osolené vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji podusíme cibuli a nakrájené žampiony. Zvlášť podusíme nakrájené zelí s kmínem. Vše promícháme, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín, sůla pepř. Do zapékací mísy nalijeme olej a vložíme směs, kterou zapečeme. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme.
 
 
Hermelín v listovém těstě
Pro 4 osoby:
4 Sedlčanské Hermelíny
1 lžíce kečupu
1/2 malého pórku
1 balíček listového těsta
1 žloutek, hladká mouka na vyválení těsta
Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povrch posypeme pórkem. Rozšleháme žloutek. Sýr dobře zabalíme do listového těsta a potřeme žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě tak dlouho, až je povrch zlatavý.
 
 
Hermelínový koktejl
20 min, pro 4 osoby
2 Sedlčanské Smetanové Hermelíny
1 cibule šalotka
0,4 kg sterilované zeleniny ve slaném nálevu
3 lžíce jemného kečupu
3 lžíce majonézy
2 lžíce citrónové šťávy
špetka cukru a čerstvé máty
Sterilovanou okapanou zeleninu rozdělíme do sklenic, přidáme na kostičky krájený smetanový sýr a doplníme cibulí šalotkou nakrájenou na jemné prstence. Z kečupu, majonézy, citrónové šťávy a cukru připravíme zálivku, kterou přelijeme do sklenic se sýrem. Necháme vychladit a podáváme ozdobené s čerstvou mátou. (Místo majonézy můžeme použít bílý jogurt.)
 
 
Hermelínová sousta
100 g másla
3 Sedlčanské Hermelíny
100 g měkkého tvarohu
ovoce, ořechy
Máslo utřené s tvarohem osolíme a nastříkáme na osminky Hermelínu. Zdobíme kousky ovoce i ořechy.
 
 
Hermelínové placičky s houbami
Pro 4 osoby:
400 g hub
150 g Sedlčanského Hermelínu
50 g dětské krupičky
2 žemle
3 vejce
mléko
sůl, pepř, česnek, strouhanka, olej, petržel, cibule Houby uvaříme, cibuli osmažíme a nakrájené žemle zalijeme mlékem. K pokrájeným měkkým houbám přidáme na malé kousky nakrájený Hermelín, osmaženou cibuli, vymačkané žemle, vejce, koření a krupičku. Dobře promícháme, necháme 10 minut odpočinout a podle chuti můžeme přidat česnek.Po zhoustnutí směsi tvoříme malé kulaté placičky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
 
 
Hermelínové krokety
Pro 2 osoby:
1 lilek
2 Sedlčanské Hermelíny 
25 g strouhaného kokosu
70 g strouhanky 
2 lžíce rajského protlaku
4 lžičky sojové omáčky 
2 stroužky česneku 
3 lžíce koriandru
1 lžička mletého kmínu 
sůl, pepř, pšeničné klíčky, otruby
Lilky oloupeme a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů do změknutí. Dužinu rozmačkáme na pyré, které smícháme se strouhaným Hermelínem, kokosem, strouhankou, rajským protlakem, sojovou omáčkou, česnekem a ochutíme kořením. Směs necháme v chladu ztuhnout. Potom z ní utvoříme krokety a obalíme ve směsi z obilných klíčků a otrub. Opékáme na pánvi. Podáváme se zeleninou.
 
 
Grilovaný Hermelín
Pro2 osoby:
2 Sedlčanské Hermelíny 
jemně pikantní grilovací koření 
olej, alobal
Ve 1/4 hrnku oleje rozmícháme 1 polévkovou lžíci grilovacího koření (lze přidat více podle chuti) a nalijeme do misky. Ve směsi obalíme Hermelín a zabalíme do alobalu tak, aby sklady byly pokud možno na boku sýra. Hermelín v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 – 10 min z obou stran. Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej však pohromadě drží jeho kůrka. Je důležité sýr při manipulaci nepropíchnout (nebo jinak poškodit celistvost kůrky), jinak sýr vyteče.
 
 
Hermelín s feferonkou
2 a více Sedlčanských Hermelínů
cibule nakrájená na plátky
čerstvá feferonka
sladká paprika
nasekaný česnek
bobkový list
celý pepř
nové koření
Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Středně uleželý Hermelín rozkrojíme, jednu polovinu posypeme nasekaným česnekem, přidáme trošku sladké papriky, potřeme směsí a přikryjeme druhou polovinou sýra. Do nádoby vkládáme Hermelíny prokládané zbytkem směsi. Nádobu zalijeme olejem, zakryjeme a necháme asi tak sedm dní v chladu a temnu uležet.
 
 
Dobře naložený Pepa
2 a více Sedlčanských Hermelínů
2 cibule
grilovací koření
naložené papriky
4 stroužky česneku
Tabasco, olej
V oleji rozmícháme grilovací koření. Hermelíny podélně rozkrojíme a potřeme česnekem. Cibuli nadrobno nasekáme a rozdělíme na 5 dílů. Na dno sklenice rozložíme 1 díl cibule a nakrájenou naloženou papriku, na papriku položíme sýr a zakápneme tabascem. Na Hermelín dáme další díl cibule a papriky, takto vrstvíme střídavě sýr, cibuli a papriky. Nezapomeňte vždy Hermelín zakápnout tabascem. Nakonec vše zalijeme olejem s rozpuštěným grilovacím kořením. Sklenici zakryjeme a uložíme na 5 dní do chladu.
 

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Štrůdl z tvarohového těsta (04.09.2010)
Vegetariánské polévky (02.09.2010)
Recepty z Biozahrady (29.04.2010)
Sinice a řasy v potravě člověka - recepty (10.11.2009)
Jablečný dortík (18.11.2008)
Merlíkové bochánky (28.10.2008)
Hamu, papu - Kerkonošské kyselo (06.10.2008)
Saláty s ovocem (05.10.2008)
Zelená hořčice (02.10.2008)
Saláty pro masožravce (28.09.2008)
Saláty se sýrem (23.09.2008)
Zelné saláty (20.09.2008)
Letní zeleninové saláty (15.09.2008)
Čajová polévka (06.09.2008)
Hlávkový salát s jitrocelem (30.08.2008)
Vltavínové recepty (19.08.2008)
Hermelín a Vltavín pro masožravce (14.08.2008)
Grenadýrský pochod (28.07.2008)
Letní likéry Barbary Beckettové (25.07.2008)
Vaječná tlačenka (06.05.2008)
Obrácené koláče (05.05.2008)
Strouhaný tvarohový koláč (20.04.2008)
Slané koláče (12.12.2007)
Něco dobrého.. (11.12.2007)
Švestkové úlety (24.08.2007)
Další recepty z topinambur (21.08.2007)
Černý bez - bezinky (13.08.2007)
Nakládané ovoce (31.07.2007)
Brambory se zeleninou (23.07.2007)
Webmasterova pochoutka (21.07.2007)
Vietnamská polévka ze žlutých květů (01.07.2007)
Mu-sü-žou aneb nudličky s denivkou (02.06.2007)
Jarní recepty pro zdraví - černý bez (10.05.2007)
Šalamoun (04.05.2007)
Šoulet (27.04.2007)
Velikonoční nádivka Devatero sil (03.04.2007)
Pomazánka mňamka (25.03.2007)
Císařova pochoutka (20.03.2007)
Komínský plněný lančmít (15.03.2007)
Tomášův lančmít v sýru (13.03.2007)
Celerová polévka (07.03.2007)
Polévka z brambor (02.03.2007)
Jarní recepty pro zdraví – ptačinec žabinec (01.03.2007)
Špaldový pudink (20.02.2007)
Zeleninová krémová polévka (16.02.2007)
Ledvinky speciál (13.02.2007)
Maláí ze sójového masa (12.02.2007)
Kotlety s omítkou (10.02.2007)
Inspirace do kuchyně (04.02.2007)
Ořechová polévka (02.02.2007)
Orientální salát (01.02.2007)
Barbařiny domácí hořčice (30.01.2007)
Kedlubnový salát (29.01.2007)
Šípkový nápoj (28.01.2007)
Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob (27.01.2007)
Trojsýrová žemlovka (27.01.2007)
Rozbuchy (26.01.2007)
Zahradníkova pomsta a jiné česnekové pomazánky (25.01.2007)
Zelerová polievka netradične (24.01.2007)
Kuře na zelí (24.01.2007)
Jablkový závin od Marie (21.01.2007)
Zapečené cukety s kapustičkami (19.01.2007)
Ovesné cukroví (17.12.2006)
Pudinkové dortíčky (16.12.2006)
Sojové maso na karí (06.11.2006)
Banánové opojení (02.11.2006)
Sójové maso 2. (02.06.2006)
Sojové maso (31.05.2006)
Kuchařka z Hydeparku (16.03.2006)
Jamajská banánová kaše (28.12.2005)
Ital recepty (2.) (15.12.2005)
Ital is Vital (13.12.2005)
Ital recepty (1.) (13.12.2005)
Jamajské kokosové bonbóny (08.12.2005)
Jamajský mrkvový koláč (01.12.2005)
Řasy Kombu, Nori, Arame a Wakame (05.09.2005)
Řasy potravinou (02.09.2005)
Táborový jídelníček (5.) (04.05.2004)
Táborový jídelníček (4.) (02.05.2004)
Táborový jídelníček (3.) (30.04.2004)
Táborový jídelníček (2.) (29.04.2004)
Táborový jídelníček (1.) (27.04.2004)
Pracovní postupy při přípravě zdravé výživy (24.11.2003)
Vegetariánský jídelníček (10.11.2003)
[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 0 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Sdružení za obnovu národní suverenitykulatý roh

Kudy z krize


kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
Vzhledem současné situaci pozastaveno


Aischylos:
„První obětí každé války je pravda.“


WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.2RC8 - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!