Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 06. 02. 2023     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
Fareed Zakaria:
Katastrofální problém současného lékařství je v tom, že Hippokratova přísaha nic neříká o fakturaci.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Odpočítávání se rozběhlo
(01. 03. 2021, 2248x)
Věřte ve svůj záměr
(04. 04. 2020, 1578x)
Toto je pouze začátek
(12. 05. 2020, 1567x)
Nový svět
(21. 04. 2020, 1517x)
Ocitáte se v bouři dění
(21. 06. 2020, 1447x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Recepty čtenářů

* Několik zeleninových receptů


Od čtenáře (Fórum JZ) - Recepty čtenářů - 25. 09. 2010 (7235 přečtení)

Vegetariánské variace na orientální kuchyni



Zeleninové kari

200 g brambor, 200 g rajčat, kořenová zelenina, 1/2 lžičky kmínu, větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 feferonky, lžíce sladké papriky, lžička kari, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 80 g másla, sůl

postup:

na másle usmažíme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme všechno koření a nakrájené brambory a osolíme. Když to vysmahne, vložíme nasekané feferonky, nakrájená rajčata a kořenovou zeleninu, přiklopíme pokličkou a mírně dusíme do měkka.

Zelí po bengálsku

hlávka zelí, 4 rajčata, 1/2 lžičky chilli, 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku, 1/2 lžičky tlučeného kardamonu, 1/4 lžičky skořice, 1/2 lžičky práškového cukru, 4 lžíce másla, sůl

postup:

na másle osmažíme nakrájené zelí se zázvorem a chilli. Přidáme nakrájená rajčata, cukr a sůl a dusíme. Když je zelí měkké, poprášíme směsí hřebíčku, kardamonu a skořice.

Zelí po drávidsku

hlávka zelí, 2 feferonky, 2 lžíce strouhaného kokosu, lžičku hořčičného semínka, lžíce čočky, lžička práškového cukru, 4 lžíce másla, sůl

postup:

na másle opražíme čočku, drobně nakrájené feferonky a hořčičné semínko. Pak přidáme nakrájené zelí, cukr, sůl a dobře zamícháme. Podlijeme a pod pokličkou dusíme. Než je zelí hotové, sejmeme pokličku, aby se vypařila zbytečná voda. Sypeme kokosem.

Paprikové lusky

8 paprikových lusků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 bobkové listy, lžička hořčičného semínka, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky práškového cukru, 4 lžíce másla, citrón, sůl

postup:

na másle osmažíme jednu nakrájenou cibuli do zlatova. Vyjmeme a necháme odloženo. Osmažíme druhou nakrájenou cibuli, česnek, bobkový list, hořčičné semínko, zázvor. Pak přidáme na nudličky nakrájené paprikové lusky, citronovou šťávu, cukr a sůl a dusíme do měkka. Když jsou papriky měkké, posypeme je odloženou posypanou cibulkou.

Dušený patizon

400 g patizonu, cibule, 2 paprikové lusky, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky tlučeného kmínu, 1/2 lžičky kari, 2 lžíce másla, sůl

postup:

patizon očistíme a nakrájíme. Nakrájenou cibuli osmažíme na másla do zlatova. Pak vložíme patizon, koření a sůl, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Hotové ozdobíme lusky nakrájenými na kroužky.

Zulu
Fórum JZ
 

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Omáčky, placičky, čaj (17.10.2010)
Čatní - několik receptů (13.10.2010)
Přílohy (08.10.2010)
Dva recepty z luštěnin (06.10.2010)
Pár bramborových receptů (22.09.2010)
Andin míchaný salát (24.08.2010)
Dva recepty z kopřiv (22.08.2010)
Brokolicové kroketky se sýrem (21.08.2010)
[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 0 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Sdružení za obnovu národní suverenitykulatý roh

Kudy z krize


kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
Vzhledem současné situaci pozastaveno


Aischylos:
„První obětí každé války je pravda.“


WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.2RC8 - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!