Vegetariánské variace na orientální kuchyni.
Placky čápatí
500 g hrubé mouky, lžíce oleje, voda, sůl, trochu mletého pepře, máslo
postup:
vypracujeme tuhé těsto, vyválíme tenké placky a na plotýnce pečeme po obou stranách. Když jsou hotové potřeme je na jedné straně rozpuštěným máslem.
Smažené placky
500 hrubé mouky, voda, sůl, olej na smažení
postup:
vypracujeme těsto, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme asi hodinu. Pak vyválíme kulaté placičky a smažíme je v rozpálenou tuku do zlatova.
Sváteční rýže
400 g rýže, velká cibule, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, 1/4 lžičky kardamonu, 1/2 lžičky koření kari, 1/4 lžičky šafránu, lžička chilli, 1/2 lžičky mletého nového koření, několik kapek tabaska, 4 lžíce oleje, sůl
postup:
na oleji opražíme rýži, cibuli. Když zesklovatí, pdlejeme tímtéž množstvím vody kolik bylo rýže, vmícháme koření a dusíme do měkka.
Zulu
Fórum JZ