| Náhodný citát | |
Karel Čapek: Pravými otci zákonů jsou darebáci, ne právníci. |
| Hlavní menu | |
| Přehled rubrik | |
| Nejčtenější | |
| Počasí, Slunce, Luna | |
Solar X-rays:
Geomagnetic Field:
|
| O Jitřní zemi | |
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl. Jitřní země byla založena na podzim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jóga, witchcraft (wicca), kult Bohyně, posvátná sexualita a tantra, mystika, New Age, šamanismus ale také třeba zdravá výživa, vegetariánství, léčivé rostliny a ekologie.
|
|
|
Táborový jídelníček (3.)
JiHo - Kuchařské recepty - 30. 04. 2004 (10070 přečtení)
Další pokračování táborového jídelníčku. Skvělá inspirace pro začínající zájemce o zdravou bezmasou výživu. Středa
Snídaně - Pohanková pomazánka
|
gramy
|
kcal
|
bílkoviny
|
tuky
|
sacharidy
|
Pohanková krupice
|
20,0
|
65,4
|
2,34
|
0,58
|
14,0
|
Rajský protlak
|
6,8
|
6,0
|
0,22
|
|
1,34
|
Kečup
|
6,0
|
4,2
|
0,14
|
0,03
|
0,89
|
Sojová omáčka
|
0,8
|
|
|
|
|
Sůl
|
0,15
|
|
295
|
|
|
Olej
|
3,0
|
26,1
|
|
295
|
|
Cukr přírodní
|
0,8
|
3,06
|
|
0,8
|
|
Zelenina
|
100,0
|
30,0
|
1,5
|
0,2
|
6,0
|
Pečivo
|
120,0
|
307,2
|
7,44
|
1,2
|
65,88
|
Lněné semínko
|
1,5
|
9,0
|
|
0,5
|
1,0
|
Česnek
|
0,1
|
|
|
|
|
Celkem
|
|
450,96
|
11,64
|
5,46
|
89,91
|
Oběd - Brambory s karotkou, hráškem a lepkem
|
gramy
|
kcai
|
bílkoviny
|
tuky
|
sacharidy
|
Brambory
|
300,0
|
249,0
|
7,2
|
0,9
|
55,8
|
Hrášek s karotkou
|
75,0
|
67,5
|
5,0
|
0,4
|
15,2
|
Kondenzované mléko
|
20,0
|
32,0
|
1,6
|
1,8
|
2,0
|
Celozrnná mouka
|
10,0
|
35,6
|
1,06
|
0,29
|
7,14
|
Přírodní cukr
|
20
|
7,66
|
|
1,99
|
|
Máslo
|
5,0
|
35,84
|
|
4,05
|
|
Lepek
|
15,0
|
54,0
|
120
|
|
|
|
20
|
17,38
|
|
1,96
|
|
Kmín, sůl, citron, lněné semínko, sojová omáčka
|
|
|
|
|
|
Celkem
|
|
498,98
|
26,86
|
9,40
|
8213
|
Večeře - Ovocná polévka a Jáhlový nákyp
|
gramy
|
kcal
|
bílkoviny
|
tuky
|
sacharidy
|
Polévka: Ovoce
|
60,0
|
33,0
|
0,42
|
0,18
|
6,0
|
Přírodní cukr
|
20,0
|
76,6
|
|
19,90
|
|
Agar
|
5,0
|
|
|
|
|
Nákyp: Jáhly
|
80,0
|
284,8
|
8,48
|
232
|
57,12
|
Ovoce
|
60,0
|
33,0
|
0,42
|
0,18
|
6,0
|
Přírodní cukr
|
10,0
|
38,3
|
|
9,95
|
|
Rozinky
|
20,0
|
60,0
|
0,6
|
0,3
|
14,4
|
Ořechy
|
10,0
|
29,2
|
0,68
|
29
|
0,7
|
Celkem
|
|
5549
|
10,6
|
5,88
|
114,7
|
Středa celkem
|
1504,66
|
49,1
|
20,74
|
286,16
|
|
Snídaně Pohanková pomazánka
Pohankovou krupici uvaříme na hustou kaši, přidáme ostatní koření a pochutiny. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Oběd: Brambory s karotkou, hráškem a lepkem
Na malé kostičky pokrájíme karotku, smícháme s hráškem a dusíme. Podušenou zeleninu zalijeme teplou vodou a zahustíme opraženou moukou. Dochutíme kondenzovaným mlékem, přírodním cukrem, máslem a citronem.
Jako přílohu podáváme uvařené brambory s kmínem a lepkem, který nejdříve uvaříme, pokrájíme na malé kostky a ještě podusíme na trošce oleje s kmínem, sojovou omáčkou a lněným semínkem.
Večeře: Ovocná polévka a jáhlový nákyp
Polévka - podusíme ovoce s kořením, smícháme s přírodním cukrem a uvařeným agarem. Krátce povaříme.
Jáhlový nákyp - nejdříve jáhly 3x spaříme a potom vaříme asi 1/2 hodiny (dle množství), aby nebyly rozvařené. Na vymazaný plech dáme vrstvu uvařených jáhlí a na ně vrstvu postrouhaných jablek smíchaných s přírodním cukrem, rozinkami, ořechy a posypeme skořicí. Horní vrstvu utvoříme zbytkem uvařených jáhlí. Pečeme asi 1/2 hodiny při teplotě 150 - 170 °C.
Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na
Celý článek |
Zpět |
Komentářů: 0 |
Komentovat článek
Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.
|
|
| Sdružení za obnovu národní suverenity | |
| Přihlášený čtenář | |
| Aktuality | |
Vzhledem současné situaci pozastaveno
Aischylos: „První obětí každé války je pravda.“ |
|
Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.2RC8 - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.
Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce. Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!
|