Jitřní země je věnována duchovní tématice, jako jóga, witchcraft, kult Bohyně, posvátná sexualita, tantra, mystika, ale tématem je i zdravá výživa, vegetariánství, ekologie, léčivé rostliny.
Jitřní země 
Translate - select language ^
 
  Dnešní datum: 19. 05. 2024     | Mapa stránek | Fórum JZ | Galerie JZ | Na Chvojnici | Galerie Na Chvojnici | Biozahrada |
   
 
kulatý roh  Náhodný citátkulatý roh
Alvin Toffler:
Jedna z definic zdravého rozumu říká, že je to schopnost rozlišit, co je reálné a co ne. Brzy budeme potřebovat novou definici.

kulatý roh  Hlavní menukulatý roh
Hlavní stránka
Mapa stránek Jitřní země
Přehled rubrik
Odkazy
Galerie Jitřní země
Ankety
Nejčtenější stovka
Rozšířené vyhledávání
Poslat nové heslo
Upravit čtenářskou registraci
Zrušit svoji registraci čtenáře

kulatý roh  Přehled rubrikkulatý roh

kulatý roh  Nejčtenějšíkulatý roh
Základní kámen budoucnosti
(17. 06. 2021, 2145x)
Důležitý mezník
(27. 05. 2021, 1662x)
Cesta za duhou
(09. 06. 2021, 1534x)
Co se po nás chce?
(01. 07. 2021, 1364x)

kulatý roh  Počasí, Slunce, Lunakulatý roh

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
Aktuální snímky Slunce


kulatý roh  O Jitřní zemikulatý roh
Jitřní země
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl.
Jitřní země byla založena na pod­zim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jó­ga, witchcraft (wicca), kult Bo­hy­ně, posvátná sexualita a tantra, mys­ti­ka, New Age, ša­ma­nis­mus ale také třeba zdravá výživa, vege­tari­án­ství, lé­čivé rost­liny a eko­logie.

Kuchařské recepty

* Táborový jídelníček (3.)


JiHo - Kuchařské recepty - 30. 04. 2004 (9934 přečtení)

Další pokračování táborového jídelníčku. Skvělá inspirace pro začínající zájemce o zdravou bezmasou výživu.

Středa

Snídaně - Pohanková pomazánka

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Pohanková krupice

20,0

65,4

2,34

0,58

14,0

Rajský protlak

6,8

6,0

0,22

 

1,34

Kečup

6,0

4,2

0,14

0,03

0,89

Sojová omáčka

0,8

 

 

 

 

Sůl

0,15

 

295

 

 

Olej

3,0

26,1

 

295

 

Cukr přírodní

0,8

3,06

 

0,8

 

Zelenina

100,0

30,0

1,5

0,2

6,0

Pečivo

120,0

307,2

7,44

1,2

65,88

Lněné semínko

1,5

9,0

 

0,5

1,0

Česnek

0,1

 

 

 

 

Celkem

 

450,96

11,64

5,46

89,91

Oběd - Brambory s karotkou, hráškem a lepkem

 

gramy

kcai

bílkoviny

tuky

sacharidy

Brambory

300,0

249,0

7,2

0,9

55,8

Hrášek s karotkou

75,0

67,5

5,0

0,4

15,2

Kondenzované mléko

20,0

32,0

1,6

1,8

2,0

Celozrnná mouka

10,0

35,6

1,06

0,29

7,14

Přírodní cukr

20

7,66

 

1,99

 

Máslo

5,0

35,84

 

4,05

 

Lepek

15,0

54,0

120

 

 

 

20

17,38

 

1,96

 

Kmín, sůl, citron, lněné semínko, sojová omáčka

 

 

 

 

 

Celkem

 

498,98

26,86

9,40

8213

Večeře - Ovocná polévka a Jáhlový nákyp

 

gramy

kcal

bílkoviny

tuky

sacharidy

Polévka: Ovoce

60,0

33,0

0,42

0,18

6,0

Přírodní cukr

20,0

76,6

 

19,90

 

Agar

5,0

 

 

 

 

Nákyp: Jáhly

80,0

284,8

8,48

232

57,12

Ovoce

60,0

33,0

0,42

0,18

6,0

Přírodní cukr

10,0

38,3

 

9,95

 

Rozinky

20,0

60,0

0,6

0,3

14,4

Ořechy

10,0

29,2

0,68

29

0,7

Celkem

 

5549

10,6

5,88

114,7

Středa celkem

1504,66

49,1

20,74

286,16

 

Snídaně Pohanková pomazánka

Pohankovou krupici uvaříme na hustou kaši, přidáme ostatní koření a pochutiny. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.

Oběd: Brambory s karotkou, hráškem a lepkem

Na malé kostičky pokrájíme karotku, smícháme s hráškem a dusíme. Podušenou zeleninu zalijeme teplou vodou a zahustíme opraženou moukou. Dochutíme kondenzovaným mlékem, přírodním cukrem, máslem a citronem.

Jako přílohu podáváme uvařené brambory s kmínem a lepkem, který nejdříve uvaříme, pokrájíme na malé kostky a ještě podusíme na trošce oleje s kmínem, sojovou omáčkou a lněným semínkem.

Večeře: Ovocná polévka a jáhlový nákyp

Polévka - podusíme ovoce s kořením, smícháme s přírodním cukrem a uvařeným agarem. Krátce povaříme.

Jáhlový nákyp - nejdříve jáhly 3x spaříme a potom vaříme asi 1/2 hodiny (dle množství), aby nebyly rozvařené. Na vymazaný plech dáme vrstvu uvařených jáhlí a na ně vrstvu postrouhaných jablek smíchaných s přírodním cukrem, rozinkami, ořechy a posypeme skořicí. Horní vrstvu utvoříme zbytkem uvařených jáhlí. Pečeme asi 1/2 hodiny při teplotě 150 - 170 °C.

 

 

Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na

 

Související články:
Štrůdl z tvarohového těsta (04.09.2010)
Vegetariánské polévky (02.09.2010)
Recepty z Biozahrady (29.04.2010)
Sinice a řasy v potravě člověka - recepty (10.11.2009)
Jablečný dortík (18.11.2008)
Merlíkové bochánky (28.10.2008)
Hamu, papu - Kerkonošské kyselo (06.10.2008)
Saláty s ovocem (05.10.2008)
Zelená hořčice (02.10.2008)
Saláty pro masožravce (28.09.2008)
Saláty se sýrem (23.09.2008)
Zelné saláty (20.09.2008)
Letní zeleninové saláty (15.09.2008)
Čajová polévka (06.09.2008)
Hlávkový salát s jitrocelem (30.08.2008)
Vltavínové recepty (19.08.2008)
Hermelín a Vltavín pro masožravce (14.08.2008)
Hermelínové recepty (09.08.2008)
Grenadýrský pochod (28.07.2008)
Letní likéry Barbary Beckettové (25.07.2008)
Vaječná tlačenka (06.05.2008)
Obrácené koláče (05.05.2008)
Strouhaný tvarohový koláč (20.04.2008)
Slané koláče (12.12.2007)
Něco dobrého.. (11.12.2007)
Švestkové úlety (24.08.2007)
Další recepty z topinambur (21.08.2007)
Černý bez - bezinky (13.08.2007)
Nakládané ovoce (31.07.2007)
Brambory se zeleninou (23.07.2007)
Webmasterova pochoutka (21.07.2007)
Vietnamská polévka ze žlutých květů (01.07.2007)
Mu-sü-žou aneb nudličky s denivkou (02.06.2007)
Jarní recepty pro zdraví - černý bez (10.05.2007)
Šalamoun (04.05.2007)
Šoulet (27.04.2007)
Velikonoční nádivka Devatero sil (03.04.2007)
Pomazánka mňamka (25.03.2007)
Císařova pochoutka (20.03.2007)
Komínský plněný lančmít (15.03.2007)
Tomášův lančmít v sýru (13.03.2007)
Celerová polévka (07.03.2007)
Polévka z brambor (02.03.2007)
Jarní recepty pro zdraví – ptačinec žabinec (01.03.2007)
Špaldový pudink (20.02.2007)
Zeleninová krémová polévka (16.02.2007)
Ledvinky speciál (13.02.2007)
Maláí ze sójového masa (12.02.2007)
Kotlety s omítkou (10.02.2007)
Inspirace do kuchyně (04.02.2007)
Ořechová polévka (02.02.2007)
Orientální salát (01.02.2007)
Barbařiny domácí hořčice (30.01.2007)
Kedlubnový salát (29.01.2007)
Šípkový nápoj (28.01.2007)
Dědkův (pivní) guláš na burgundský způsob (27.01.2007)
Trojsýrová žemlovka (27.01.2007)
Rozbuchy (26.01.2007)
Zahradníkova pomsta a jiné česnekové pomazánky (25.01.2007)
Zelerová polievka netradične (24.01.2007)
Kuře na zelí (24.01.2007)
Jablkový závin od Marie (21.01.2007)
Zapečené cukety s kapustičkami (19.01.2007)
Ovesné cukroví (17.12.2006)
Pudinkové dortíčky (16.12.2006)
Sojové maso na karí (06.11.2006)
Banánové opojení (02.11.2006)
Sójové maso 2. (02.06.2006)
Sojové maso (31.05.2006)
Kuchařka z Hydeparku (16.03.2006)
Jamajská banánová kaše (28.12.2005)
Ital recepty (2.) (15.12.2005)
Ital is Vital (13.12.2005)
Ital recepty (1.) (13.12.2005)
Jamajské kokosové bonbóny (08.12.2005)
Jamajský mrkvový koláč (01.12.2005)
Řasy Kombu, Nori, Arame a Wakame (05.09.2005)
Řasy potravinou (02.09.2005)
Táborový jídelníček (5.) (04.05.2004)
Táborový jídelníček (4.) (02.05.2004)
Táborový jídelníček (2.) (29.04.2004)
Táborový jídelníček (1.) (27.04.2004)
Pracovní postupy při přípravě zdravé výživy (24.11.2003)
Vegetariánský jídelníček (10.11.2003)
[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět | Komentářů: 0 | Informační e-mailVytisknout článek


Komentovat článek     

Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.


 

NAHORU | Hlavní stránka

kulatý roh  Sdružení za obnovu národní suverenitykulatý roh

Kudy z krize


kulatý roh  Přihlášený čtenářkulatý roh

Uživatelské jméno:

Heslo:




Registrace nového čtenáře!


kulatý roh  Aktualitykulatý roh
Vzhledem současné situaci pozastaveno


Aischylos:
„První obětí každé války je pravda.“


WebArchiv - archiv českého webu        optimalizace PageRank.cz       Bělehrad.Cz      Výrobky z konopí a bio bavlny - URBANSHOP     

Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.2RC8 - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru,
které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce.
Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!