| Náhodný citát | |
Francouzský osvícený právník a spisovatel Françoise de Pitaval (*1673 - 1743): Jakékoliv setkání s právem znamená katastrofu pro každého, ať je již vinen nebo ne. |
| Hlavní menu | |
| Přehled rubrik | |
| Nejčtenější | |
| Počasí, Slunce, Luna | |
Solar X-rays:
Geomagnetic Field:
|
| O Jitřní zemi | |
ISSN 1801-0601
Vydavatel: J. Holub, Kralice n. Osl. Jitřní země byla založena na podzim roku 2000. Věnuje se hlavně duchovní tématice, ať už je to jóga, witchcraft (wicca), kult Bohyně, posvátná sexualita a tantra, mystika, New Age, šamanismus ale také třeba zdravá výživa, vegetariánství, léčivé rostliny a ekologie.
|
|
|
Táborový jídelníček (5.)
JiHo - Kuchařské recepty - 04. 05. 2004 (9352 přečtení)
Poslední část vegetariánského jídelníčku z týdenního tábora jógy. Doufáme, že se
necháte inspirovat a pochutnáte si stejně, jako jsme si pochutnávali my. Sobota
Predkrm
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Ovoce |
100,0 |
55,0 |
0,7 |
0,3 |
10,0 |
Snídaně - Sýrová pomazánka
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Eidam |
50,0 |
1295 |
14,6 |
7,3 |
0,9 |
Jablko |
40,0 |
22,0 |
0,28 |
0,12 |
4,0 |
Pečivo |
100,0 |
256,0 |
6,20 |
1,0 |
54,9 |
Zelenina |
100,0 |
30,0 |
1,50 |
0,2 |
6,0 |
Celkem |
|
437,5 |
22,58 |
8,62 |
65,8 |
Oběd - Sojové kostky s rýží
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Sojové kostky |
30,0 |
104,10 |
10,77 |
6,18 |
8,97 |
Voda |
160,0 |
|
|
|
|
Sůl |
2,5 |
|
|
|
|
Celozrnná mouka |
16,0 |
56,96 |
1,7 |
0,46 |
11,49 |
Voda |
148,0 |
|
|
|
|
Olej |
1,5 |
13,04 |
|
1,47 |
|
Česnek |
0,8 |
|
|
|
|
Rosovické koření |
0,3 |
|
|
|
|
Rajský protlak |
16,0 |
16,0 |
0,58 |
|
3,58 |
Kečup |
7,0 |
4,9 |
0,16 |
0,04 |
1,04 |
Sojová omáčka |
80,0 |
279,2 |
5,36 |
0,4 |
63,44 |
Ďábelská směs, tymián |
|
|
|
|
|
Celkem |
|
474,2 |
18,57 |
8,55 |
88,52 |
Večeře - Kukuřično-rýžové flameri
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Kukuřičná krupice |
70,0 |
212,0 |
7,0 |
3,5 |
42,73 |
Rýže |
30,0 |
104,7 |
21 |
0,15 |
23,79 |
Šlehačka |
20,0 |
63,8 |
0,48 |
6,60 |
0,60 |
Přírodní cukr |
15,0 |
57,45 |
|
15,0 |
|
Ovoce |
60,0 |
33,0 |
0,42 |
0,18 |
6,0 |
Agar, hřebíček, skořice |
|
|
|
|
|
Celkem |
|
470,95 |
9,91 |
10,43 |
88,07 |
Sobota celkem |
|
1437,65 |
51,76 |
27,9 |
252,39 |
Snídaně: Sýrová pomazánka
Na jemném struhadle postrouháme tvrdý sýr a jablko. Dochutíme lněným
semínkem, zelenými natěmi, (případně kečupem, kari, křenem spod.). Podáváme s
topinkami (bez tukru) a syrovým zeleninovým salátem. Oběd
Sojové: kostky s rýží
Sojové kostky přes noc namočíme do osolené vody a uvaříme do měkka. Dochutíme
kořením, rajským protlakem, kečupem a zahustíme celozrnnou moukou. Podáváme s
dušenou rýží.
Večeře: Kukuřično-rýžové flameri
Ráno namočíme zvlášt kukuřičnou krupici, rýži a agar. Odpoledne vaříme rýži,
kukuřičnou krupici a agar s vodou a kořením (každé zvlášf) v poměru 1:3-4 asi
lt/Z hodiny. Potom vše smícháme, přidáme přírodní cukr a vaříme na hustou kaši.
Dáme do misek, které jsme si předem vychladili studenou vodou. Při podávání
vyklopíme flameri z misky na talíř a zdobíme dušeným ovocem a šlehačkou.
Neděle
Snídaně – Jáhlová kaše
|
gramy |
kcal |
bílkoviny |
tuky |
sacharidy |
Jáhly |
80,0 |
248,80 |
8,48 |
2,32 |
57,12 |
Rozinky |
15,0 |
45,0 |
0,45 |
0,23 |
10,80 |
Přírodní cukr |
5,0 |
19,15 |
|
4,98 |
|
Ovoce |
40,0 |
22,0 |
0,28 |
0,12 |
4,0 |
Skořice |
|
|
|
|
|
Celkem |
|
371,30 |
9,21 |
2,67 |
76,9 |
Jáhly 3x spaříme, důkladně propereme a vaříme do měkka. Po
uvaření přidáme spařené rozinky, cukr a vše promícháme. Podáváme s dušeným
ovocem a sypané skořicí.
Balíček na cestu – Pomazánka ze sojového pudru
|
gramy |
kcal |
bílkoviny
tuky |
sacharidy |
Sojová mouka |
20,0 |
69,4 |
7,18 |
4,12 |
6,0 |
Tebi |
2,0 |
6,46 |
0,74 |
|
0,75 |
Olej |
2,0 |
17,4 |
|
1,96 |
|
Chléb |
110,0 |
281,6 |
6,82 |
1,16 |
60,39 |
Zelenina |
100,0 |
30,0 |
1,5 |
0,2 |
6,0 |
Kmín |
|
|
|
|
|
Celkem |
|
404,86 |
16,24 |
7,38 |
73,14 |
Sojovou mouku smícháme s vodou 1 : 3 - 4 a vaříme (na mírném plameni) s
kořením na hustou kaši. Ke konci vaření nasypeme do kaše Tebi, osolíme a
ochutíme sojovou omáčkou. Vmícháme pokrájené zelené byliny. Podáváme s vysušeným
chlebem a syrovou zeleninou (mrkev, rajčata a pod.).
Pokud se vám tento článek líbil, přidejte jej na
Celý článek |
Zpět |
Komentářů: 0 |
Komentovat článek
Pro přidávání komentářů musíte být čtenář registrovaný a přihláąený a mít nastavený odběr info-mailů.
|
|
| Sdružení za obnovu národní suverenity | |
| Přihlášený čtenář | |
| Aktuality | |
Vzhledem současné situaci pozastaveno
Aischylos: „První obětí každé války je pravda.“ |
|
Tento web byl vytvořen prostřednictvím phpRS v2.8.2RC8 - redakčního systému napsaného v PHP jazyce.
Aby bylo legislativě EU učiněno zadost, vezměte na vědomí, že tento web využívá cookies, jako naprostá většina všech stránek na internetu. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.
Redakce neodpovídá za obsah článků, komentářů ke článkům a diskusí ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce. Pro zpoplatněné weby platí zákaz přebírání článků z Jitřní země!
|